sinds 1901

DIEPGEWORTELD door traditie

Welkom bij de grootste boomkwekerij van België. En een van de meest toonaangevende in Europa. 

Ons familiebedrijf wordt vandaag geleid door de vierde generatie Van Dyck. Die verrijkt de kennis, knowhow en ervaring die sinds 1901 van vader op zoon werd doorgegeven, met innovatieve productietechnieken die inspelen op de mondiale uitdagingen van vandaag.

Van professionals,
voor professionals

Arbor stelt zijn diensten ter beschikking van professionele klanten in binnen- en buitenland. Samen met stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, tuinontwerpers en -aanleggers, projectontwikkelaars en openbare besturen wereldwijd, stellen wij ons tot doel de wereld beter achter te laten dan we hem aantroffen.

Dat doen we door het delen van onze expertise en het leveren van hoogwaardige bomen en planten die we klimaatpositief produceren. En die op hun beurt de omgeving waarin ze groot worden extra zuurstof zullen geven. 

Innovatie

Over de voorbije 50 jaar introduceerde Arbor talloze nieuwe plantensoorten en -variëteiten die beter bestand zijn tegen ziektes, vorst of andere bedreigingen.

De boomkwekerij investeert daarvoor jaarlijks intensief in R&D om de productkwaliteit te perfectioneren, processen te optimaliseren en het assortiment uit te breiden.

Op basis hiervan introduceerde Arbor talloze nieuwe plantensoorten- en variëteiten en hertekende zo mee het Europese landschapsdesign. 

Arbor boomkwekerij op de site

Wereldwijde export

90% van onze productie is bestemd voor wereldwijde export, met een sterke focus op Europa, Rusland en Centraal-Azië.

Aan de basis van dat internationale succes ligt een combinatie van gedegen marktkennis, een efficiënte organisatie, een professioneel team dat werkt vanuit een familiale context, en bovenal: een topservice en producten van de allerhoogste kwaliteit.

Arbor boomkwekerij achter de schermen

Ecologische voetafdruk

Arbor investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling van zo milieuvriendelijk mogelijke productietechnieken. Zo slaagden we er bijvoorbeeld in om de irrigatie voor het kweken van bomen in containers via een gesloten circuit te laten verlopen, zonder bijkomende bronnen. 

Daarnaast gebruiken we in onze boomgaarden enkel machines met de laagst mogelijke emissies en kunnen we dankzij onze centrale ligging in Europa de ‘carbon footprint’ van onze leveringen reduceren tot de laagste in de sector.


Growing Oxygen

meer dan een missie

Bij Arbor begrijpen we de kracht en het belang van bomen en struiken voor de planeet als geen ander. Vanuit onze missie "Growing Oxygen" zetten we ons dan ook iedere dag opnieuw in om niet alleen bomen en planten te kweken, maar vooral om bij te dragen aan een gezondere, zuurstofrijke omgeving voor iedereen.

Meer hierover ->

Growing Oxygen Arbor Boomkwekerij key visual