Vernieuwing van productie

Al 50 jaar is Arbor een koploper op het vlak van innoverende productie. De boomkwekerij investeert jaarlijks in research en ontwikkeling om de kwaliteit van zijn producten te perfectioneren, processen te optimaliseren en het assortiment uit te breiden. Arbor introduceerde talloze nieuwe plantensoorten- en variëteiten en hertekende zo het Europese landschapsdesign.

Nieuwe variëteiten grondig getest

Nieuwe variëteiten worden eerst grondig gescreend in de kwekerij door testproducties. De planten uit die testproducties worden uitgekozen op basis van een botanische meerwaarde en/of resistentie ten opzichte van een andere cultivar. Enkel na een positief rapport worden ze op de markt gebracht. Daarnaast stimuleert Arbor actief de verbetering van onder andere ziekteresistentie, gebruik en winterhardheid van bestaande variëteiten.

Innoverende productiemethodes

Arbor optimaliseerde de productiemethodes, met grote kostenbesparingen en een betere kwaliteit als gevolg. Ook het gebruik van natural resources werd daardoor geoptimaliseerd, hetgeen bijdraagt tot een beter milieu.

Bekijk het volledige plantenaanbod van Arbor in de online-catalogus.